Fort Buitensluis tevens geopend op Open Monumentendag


Poster OMdag

 

We verwachten altijd veel bezoekers op de Open Monumentendag. Het fort en de bijgebouwen zijn open ter bezichtiging. Je kunt meevaren met het landingsvaartuig L9512 en er zijn stands van brocante- en streekproducten. Ook Equipage de Delft geeft demonstraties en de Chaloup is te bewonderen in de haven van Fort Buitensluis.

Demonstratie Equipage de Delft

Demonstraties zwartkruitwapens Equipage de Delft

De Chaloupe

De Chaloup

 

vroeger-en-toen-brocante-1160x773[1]

Brocante- en streekproducten

Tijdens de Open Monumentendag van 12 september 2015.werd voor het eerst de introductiefilm Fort Buitensluis… op weg naar de volgende missie! getoond. De bezoekers hadden de primeur! Aansluitend aan de raadsvergadering van 29 september werd de film ook getoond aan Gemeente Cromstrijen. Nu kunt je’m ook bekijken op YouTube en tijdens de open dagen op het fort.

Fort Buitensluis op weg naar de volgende missie!

Fort Buitensluis… op weg naar de volgende missie!

 

De familie Groeneweg was de gelukkige wiens foto werd geplaatst in het RD van 14 september 2015.

Als inwoners van Numansdorp hebben we het fort altijd op afstand gezien en was het voor ons verboden terrein, vandaar dat wij vandaag heel graag een kijkje namen op dit bijzondere fort hier aan het Hollands Diep. “ lang gewacht en stil gezwegen, nooit verwacht toch gekregen“ een rondleiding op het fort ! Zoals te zien op de foto is onze zoon gaan zitten om op de foto vastgelegd te worden met dit bijzondere verdedigingswerk.

Als inwoners van Numansdorp hebben we het fort altijd op afstand gezien en was het voor ons verboden terrein, vandaar dat wij vandaag heel graag een kijkje namen op dit bijzondere fort hier aan het Hollands Diep.
“ lang gewacht en stil gezwegen, nooit verwacht toch gekregen“ een rondleiding op het fort !
Zoals te zien op de foto is onze zoon gaan zitten om op de foto vastgelegd te worden met dit bijzondere verdedigingswerk.

 

Overigens bleek het niet de eerste keer te zijn dat Fort Buitensluis geopend was tijdens Open Monumentendag.

Ik stuur u hierbij een foto van 8 september 1990 toen wij met mijn vader W. Scharloo op zijn 75e verjaardag en op monumentendag voor het eerst, nadat hij als soldaat op het fort gelegerd was, hier weer een bezoek brachten. (ingezonden door Marjan Korbijn - Scharloo)

Ik stuur u hierbij een foto van 8 september 1990 toen wij met mijn vader W. Scharloo op zijn 75e verjaardag en op monumentendag voor het eerst, nadat hij als soldaat op het fort gelegerd was, hier weer een bezoek brachten. (ingezonden door Marjan Korbijn – Scharloo)

 

 

 

 

 

 

Copyright © Stichting Fort Buitensluis