TOEKOMSTPLANNEN

Fort Buitensluis en haar

toekomstplannen

Sinds 2014 is mede danzkij de inzet van vele vrijwilligers veel gebeurd om Fort Buitensluis toegankelijk en aantrekkelijk te maken.

Uit de gemeentelijke zuidrandvisie speelt Fort Buitensluis een bepalende rol in de toekomstige recreatieve en toeristische functie van de zuidrand van de Hoeksche Waard. Stichting Fort Buitensluis wil positief en proactief inspelen op deze ontwikkelingen.

Visie op de toekomst

In Plan de campagne is een gefaseerde ontwikkeling geschetst. Uit gesprekken die met verschillende fortervaringsdeskundigen zijn gevoerd, is gebleken dat deze organische ontwikkelstrategie de meeste perspectieven biedt. Op nieuwe ontwikkelingen kan worden ingespeeld.

Route Linea Recta

Vanaf het Peppelaailand loopt een route Linea Recta naar het Fort. Dit iconisch vormgegeven landschapselement is niet alleen architectonisch interessant, maar alle nautische en toeristische functies die moeten bijdragen aan het gewenste sprankelende karakter van het Fort zijn er aan gekoppeld. Deze route versterkt bovendien in hoge mate de belevingswaarde van Fort Buitensluis als waterfort. Het ruim 300 meter lange rechtlijnige, twee meter brede wandelpad heeft bovendien een duidelijk (van grote afstand te herkennen) begin- en eindpunt.

Route Linea Recta kan je hier downloaden.

Fort Buitensluis

Fortlaan 10
3281 KA Numansdorp

Beheerders

Yvonne en Eric Leget
T: 0614 449 871

Volg ons op social media

Openingstijden

Wij zijn van 1 juli tot 1 oktober elk weekend op zaterdag en zondag open van 11.00 uur tot 16.00 uur. In de winter zijn wij gesloten.

Let op: honden zijn NIET toegestaan!

Trouwen, partijen en groepsreserveringen

Op reservering kan je het hele jaar door bij ons terecht voor bruiloften, feesten of zakelijke bijeenkomsten.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuwtjes en activiteiten. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!