TROUWEN OP FORT BUITENSLUIS

Stoere trouwlocatie

Hoe romantisch is het om elkaar het jawoord te geven in een echt fort? Bij Fort Buitensluis kan dat. Sinds 2018 zijn wij een officiële trouwlocatie van de gemeente Hoeksche Waard.

Trouwen op een bijzondere plek!

De originele staat en de sfeer die het fort uitademt, maken deze plek uniek. Zodra je de originele baileybrug over rammelt, waan je je in 1861. Afgesloten van de bewoonde buitenwereld. Het enige geluid dat je hoort is van de schepen die voorbij varen op het Hollandsch Diep en natuurlijk de vele vogels die hier verblijven.

Bijna 200 jaar is het fort alleen voor Defensie toegankelijk geweest. Het terrein wordt nu nog als kampeerterrein gebruikt door (oud)militairen die met elkaar de verhalen van vroeger ophalen.

Veel mogelijkheden voor een geweldige bruiloft

Nu kun je dus ook op het fort trouwen. Fort Buitensluis voldoet aan de gestelde criteria van de gemeente. De vergunningen zijn in orde, het is toegankelijk voor veel gasten en het is mogelijk om er ‘geluid’ te maken vanwege de geringe aanwezigheid van buren.

De mogelijkheden voor een stoere huwelijksvoltrekking of een partnerregistratie op een originele manier zijn legio. Bijvoorbeeld binnen in de kazerne, op het dakterras met panoramisch uitzicht over het Hollandsch Diep, of buiten met een kruitmagazijn als achtergrond.

Het fort is openbaar toegankelijk. Je dient wel rekening te houden met de beperkte parkeerplaatsen. Een groot deel van het terrein is onverhard en het dakterras is niet met rolstoel bereikbaar. Neem eens contact op met de beheerder om de mogelijkheden te bespreken.

Trouwreportage

Alleen foto’s maken voor je trouwreportage? Ook dat kan bij fort Buitensluis.De sfeervolle achtergrond van ons historische Fort, de grachten of het munitiedepot zijn allemaal zeer karakteristiek om vast te leggen op de foto. Ook het groene terrein rondom het fort en het water van het Hollandsch Diep vormen een prachtig decor voor bijzondere trouwfoto’s.

Neem contact op

Meer weten over trouwen op Fort Buitensluis? Neem contact met ons op. Wij vertellen je graag meer.

Fort Buitensluis

Fortlaan 10
3281 KA Numansdorp

Beheerders

Yvonne en Eric Leget
T: 0614 449 871

Volg ons op social media

Openingstijden

In verband met corona is de planning van de open dagen in 2021 onregelmatig. Bekijk hier de agenda. De camping van het Fort is open van 1 april tot 1 november. In de winter zijn wij gesloten.

Trouwen, partijen en groepsreserveringen

Op reservering kan je het hele jaar door bij ons terecht voor bruiloften, feesten of zakelijke bijeenkomsten.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuwtjes en activiteiten. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!