DE ZENDAMATEURS

De zendamateurs

“In augustus 2008 kwamen wij als radioamateurs een veld-dag houden op Fort Buitensluis. Daar kwamen we in een leuke omgeving terecht. Het leek ons in ieder geval het proberen waard om te vragen of er een plekje was voor een groepje radioamateurs. In een bunker zouden we een radiokamer kunnen maken en vandaar uit de gehele wereld bestrijken tijdens wedstrijden en speciale gelegenheden. Er was wel een plekje! De huidige bunker die we nu gebruiken lag vol rommel en 30 centimeter water. Verder was er niets: geen licht of ventilatie. Kortom, genoeg te doen dus.

Begin 2009 zijn we begonnen met het leegruimen en droogmaken van de bunker. Na een paar weken werden de eerste verlichtingsarmaturen naar binnen gebracht en aangesloten. Ook kwam er een mast op de bunker te staan waar een antenne in ging, zodat het radiosignaal buiten de bunker verspreid werd. In een van de gewelven werden hokjes gemaakt zodat ieder van ons groepje een plekje heeft om tijdens een wedstrijd bezig te zijn met zijn gedeelte van de radiohobby. In het tweede gewelf hebben we een “recreatieruimte” gemaakt om tijdens onze aanwezigheid te kunnen eten en drinken e.d. In de loop van de afgelopen jaren hebben we dit verder verbeterd en uitgebreid. De ventilatie is hersteld en we hebben verwarming aangebracht om de luchtvochtigheid binnen de perken te houden.

Nu, na ruim 6 jaar en veel arbeid, is er veel vooruitgang geboekt in de conditie van de bunker. Tussen het onderhoud door kunnen we Fort Buitensluis ook op radiogebied flink op de kaart zetten. Want met de huidige antennes bestrijken we nagenoeg de gehele wereld met welke vorm van de radiohobby dan ook. We proberen dit door met veel wereldwijde wedstrijden mee te doen. Dit lukt aardig. Kijk maar eens naar onze goed gevulde “Wall of Fame“ met wereldwijde certificaten, bekers en vaantjes. Ons uitgangspunt als radioamateurs op Fort Buitensluis is om zoveel mogelijk te bereiken voor zo min mogelijk kosten. Dit houdt ook in dat we experimenteren met diverse antennes en opstellingen.”

Meer weten over de zendamateurs?

Bekijk hier meer informatie over de zendamateurs van ContestGroup 1884 of loop eens bij ze binnen in het weekend als het fort open is.

Aankomende activiteiten

okt
2
za
2021
09:30 Museumtour Hoeksche Waard @ Fort Buitensluis
Museumtour Hoeksche Waard @ Fort Buitensluis
okt 2 @ 09:30 – 16:00
Op zaterdag 2 oktober 2021 wordt er wederom een Museum Tour georganiseerd in de Hoeksche Waard. Dit organiseren de deelnemende musea i.s.m. Hoeksche Waard Actief. Met een bus van het Streekbusmuseum kan je langs alle[...]
okt
23
za
2021
13:00 Open dag Fort Buitensluis
Open dag Fort Buitensluis
okt 23 @ 13:00 – 16:00
Kom langs op Fort Buitensluis en proef de sfeer. Toegang is gratis. Om 13:30 en 14:30 uur is er een rondleiding. Het is helaas niet meer mogelijk om aan te melden voor de rondleidingen, deze[...]
okt
24
zo
2021
13:00 Open dag Fort Buitensluis
Open dag Fort Buitensluis
okt 24 @ 13:00 – 16:00
Kom langs op Fort Buitensluis en proef de sfeer. Toegang is gratis. Om 13:30 en 14:30 uur is er een rondleiding. Het is helaas niet meer mogelijk om aan te melden voor de rondleidingen, deze[...]

Laatste berichten

Fort Buitensluis

Fortlaan 10
3281 KA Numansdorp

Beheerders

Yvonne en Eric Leget
T: 0614 449 871

Volg ons op social media

Openingstijden

In verband met corona is de planning van de open dagen in 2021 onregelmatig. Bekijk hier de agenda. De camping van het Fort is open van 1 april tot 1 november. In de winter zijn wij gesloten.

Trouwen, partijen en groepsreserveringen

Op reservering kan je het hele jaar door bij ons terecht voor bruiloften, feesten of zakelijke bijeenkomsten.

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van nieuwtjes en activiteiten. Meld je aan voor onze nieuwsbrief!